Форум: Фрукты
27 апреля 2007, 13:31 Гламурный бронепоезд
Гламурный бронепоезд как смотрю на украинский рынок пя продукции (в частности харьков), так наблюдаю картину, что нету серьезных поставщиков на свежий рынок таких ягод как смородины и малина. неужели настолько бесперспективное направление?
27 апреля 2007, 18:57 Андрій Ярмак
Андрій Ярмак Есть и очень хорошо зарабатывают, но таких очень мало. Трудоемкие культуры + сложные в транспортировке. Малина 2 дня на складе не пролежит - сами понимаете.
4 мая 2007, 21:52 Бодя
Бодя Малини не вистачає катастрофічно. Важко взагалі знайти виробників. А от смородини начебто достатньо. Хоча непорівняно з Польщею. Думаю, вирощування малини було б перспективним.
5 мая 2007, 01:13 Андрій Ярмак
Андрій Ярмак Погоджуюсь, якщо вирішити логістичні питання. Малина не така проста культура, як здається на перший погляд. Але труднощі = можливості (в разі їх подолання, звичайно).
5 мая 2007, 11:43 Бодя
Бодя Враховуючи те, що наші переробники продають лісову малину, вирощування є переспективним. Адже малина це не чорниця, тут значно менше людської праці, кращі можливості культурного вирощування, і її менше в лісах.і
5 мая 2007, 14:47 Гламурный бронепоезд
Гламурный бронепоезд погоджуюсь з андрієм. малина культура не проста, і навіть за умови того, що пропозиція від виробників може наситити вдосталь потреби споживачів, не факт, що проміжна ланка - посередники в особі гуртовиків будуть охоче реалізовувати таку ризиковану та недешеву продукцію.
7 мая 2007, 08:30 Oleg
Oleg Ну стосовно того, що малина потребує менше людської праці ніж чорниця - це не зовсім відповідає дійсності - збір продукції + видалення плодоносних пагонів (для сортів літнього плодоношення) + шпалера... На мою думку малина - одна з найбільш трудоємких культур, і це пояснює ціну на продукцію (звичайно нетривалий період зберігання відіграє в ціноутворенні не останню роль). Що ж стосується лісової малини - буду вдячний за інформацію, хто ж нею займається? В нашому регіоні (та і в усьому світі) переробники надають перевагу сортам малини осіннього плодоношення (значно менші виробничі витрати на догляд, а особливо на захист). До речі - вона може зберігатись навіть до тижня (якщо зібрана в суху прохолодну погоду). Перевага осінніх сортів і у тому, що в рік посадки можна отримати перший урожай: Минулого року в одному з наших пілотних господарств ми посадили (наприкінці травня!) гектар Херітедж - і вже на початку вересня отримали майже 1000 кг ягоди!
7 мая 2007, 16:24 Андрій Ярмак
Андрій Ярмак Чорницу можна повністю механізувати. Або майже повністю. Малину - ніколи. Тому погоджуюсь з Олегом.
7 мая 2007, 19:18 Бодя
Бодя Чорницю неможливо механізувати. В той час як на Волині чорницю збирають повністю вручну - там вона якісна і чиста, в Карпатах пробують використовувати певні знаряддя - домішок значно більше. Саме при зборі найбільше ручної праці. Збір же малини вимагає значно менше часу і зусиль, отже, частка ручної прпці менша. Зрозуміло, при подальшій переробці більше праці в малині, проте сумніваюсь, що загальна сума хоча б наблизиться до чорниці. Вирощувати чорницю в Україні - однозначно невигідно. Її в лісах вдосталь - було б кому збирати. Інша справа, - малина. Дефіцит. Проблеми з часом її життя від збору до переробки. Ці питаня могло б ефективно вирішити організоване вирощування. До того ж вона не потребує особливих вимог грунту.(лісу) Окрім цього, при культурному вирощуванні можна досягти кращої якості (розмір, стійкість).
7 мая 2007, 20:18 Андрій Ярмак
Андрій Ярмак Бодя, нічого неможливого немає:). Особлови якщо йдеться про чорницю та лохину (чернику и голубику). В США її збирають механізованим способом не тільки в фермерських господарствах, але й на лісових галявинах. Вже дуже багато років, до речі. Для цього розроблені спеціальні комбайни, як навісні так і самохідні. А от з малиною такі жарти не пройдуть. Смородину також можна механізувати, до речі.
8 мая 2007, 08:55 Oleg
Oleg Андрію: Взагалі то і малину можна механізовано збирати (деякі сорти), але таку ягоду не можна продати на свіжому ринку чи на IQF - лише можна на пюре чи соки (за досить низькою ціною). Боді: Якщо цікаво вирощувати малину - звяжіться зі мною по мейлу і ми вам презентуємо нашу брошуру "Вирощуємо малину" в якій досить детально описано технології вирощування на літній (традиційно) і осінній урожай (ремонтантні сорти). До того ж там є економіка і технологічні карти досить наближені до реальних. Наш проект зараз має 2 пілотних насадження чорниці у Вінницькій області - в липні ми плануємо організувати семінар, залучимо іноземних експертів - якщо зацікавлені - залишіть адресу і я вам вишлю запрошення
8 мая 2007, 10:28 Андрій Ярмак
Андрій Ярмак Олег, я, до речі, так і не отримав від Вас плани, щодо днів поля та семінарів. Можливо пошта не дійша?
14 января 2010, 21:46 Игорь
Игорь Потрібен збут малини в Хмельницькій чи Вінницькій обл. Дайте контакти і реальну ціну .
15 января 2010, 14:38 Андрей Ярмак
Андрей Ярмак Игорь, цена устанавливается каждый день. Контакты смотрите в торговой площадке этого форума. Кроме того, рекомендую зарегистрироваться и размещать свои предложения по реализации. Чтобы ориентироваться в цене в сезон, рекомендую наш новый продукт "оперативный" - он дает ежедневный доступ к оптовым ценам на оптовых рынках, плюс ежедневные обзоры изменений на рынке и обновление рыночной информациии. Если ежедневная цена не нужна, а нужно понимание ситуации на рынке с максимальной экономией времени - рекомендую специальный пакет услуг "Фермер". В общем смотрите раздел "издания".
17 января 2010, 14:16 Oleg
Oleg Игорь, Вас интересует переработка или свежий рынок? Если свежий рынок - какие сорта, упаковка, есть быстрое охлаждение?
18 января 2010, 16:46 Игорь
Игорь Олег , охлаждения у меня нет . Сорт Полка . Ягода собирается В любую тару по желанию .
18 января 2010, 21:04 Сергей
Сергей Подскажите, какие сорта малины (крупноплодной , ремонтантной ) более перспективны для посадки на юге Украины и где купить качественный посадочный материал?
19 января 2010, 15:11 Игорь
Игорь В этом году погода в Хмельницкой обл. была как на юге . Полка отлично себя показала , но на капельном поливе . Ягода самая вкусная из всех осенних сортов . Какое количество саженцев Вам нужно ?
23 января 2010, 12:40 Сергей
Сергей Планируется около 3 га.Но с сортами еще не определились.Хотелось бы услышать рекомендации специалистов по сортам и посадочному материалу(как для переработки так и на свежий вид).Буду благодарен за хороший совет!
20 августа 2014, 17:32 Андрей
Андрей Куща можна продати мали ну ягода оптом?

Сообщений - 22 (показано с 1 по 20)

Страницы: 1 2 ►►

Размещение сообщений разрешено только авторизованным пользователям.