новини RSS

24 июля 2018, 16:49 АПК-Информ: овощи & фрукты

Обвал ціни на яблуко в сезоні-2018/19 в Україні: на скільки і чому?

Ділова програма восьмої міжнародної конференції «Яблучний бізнес України-2018» вже за традицією відкриється презентацією Андрія Ярмака, економіста інвестиційного центру Продовольчої та сільськогосподарської організації ООН (FAO), інформує організатор події – проект «АПК-Інформ: овочі та фрукти».

Власне, тема презентації якнайточніше відображає ті чутки та побоювання учасників яблучного ринку України, які все частіше звучать не тільки під час кулуарних зустрічей провідних виробників, а й уже у соцмережах і відкритому обговоренні: «Обвал цін на яблуко в Україні в сезоні-2018/19. Чому це неминуче, і що з цим робити?». У складі презентації глобальні тренди яблучного бізнесу, ситуація у країнах, що вже є конкурентами Україні в цьому сегменті або тільки починають свій стрімкий розвиток, погляд експерта на перспективи української галузі, коротко-  та середньострокові прогнози розвитку.

Беручи до уваги тренди, що наразі панують в яблучному бізнесі в Україні, питання «чи очікувати зниження, падіння або обвалу цін?» тільки втрачає свою актуальність, тоді як «що з цим робити?» її нарощує, що ми як організатори конференції і пропонуємо обговорити у ході таких конференційних акцентів:

- яблучний ринок в Україні та світі: наскільки Україна встигає розвивати експортний напрямок у порівнянні з конкурентами;

- сучасні вимоги до посадкового матеріалу та догляду за насадженнями;

- диверсифікація виробництва в умовах яблучного господарства;

- переробка яблук як окремий сегмент бізнесу, а не можливість збути «неліквід»;

- зберігання, доробка й упакування яблук згідно з вимогами вітчизняних і закордонних покупців;

- будівництво ефективного ланцюжку постачання свіжих яблук із саду до полиці магазину;

- експорт не тільки яблук, а і знань та технологій як нова сходинка розвитку успішної галузі.

Нагадуємо, що захід відбудеться у традиційному дводенному форматі: конференційні сесії 16 серпня у конференц-залі готелю «Клеопатра» (м. Кам’янець-Подільський Хмельницької обл.) та практичний бізнес-тур 17 серпня, учасників якого прийме один із ключових гравців на ринку яблук регіону – група компаній VITAGRO.

Організатор конференції – проект «АПК-Інформ: овочі та фрукти». Подія проводиться за підтримки FAO (Продовольча та сільськогосподарська організація ООН) і ЄБРР (Європейський банк реконструкції та розвитку). Технологічним партнером виступає ТОВ «Житомирський картонний комбінат». Партнер бізнес-туру конференції – група компаній VITAGRO. Партнерами заходу виступають ТОВ «Інсолар-Холод» та Українська плодоовочева асоціація УПОА. Генеральний медіапартнер події – проект Profihort Media. Спеціальний медіапартнер конференції – проект East-Fruit.

На даний момент свою участь у конференції вже підтвердили більше 130 делегатів, а загаом подія об’єднає понад 220 професіоналів бізнесу з 10-15 країн світу – виробників яблук (понад 60%), переробні підприємства, представників гуртової та роздрібної торгівлі, постачальників ЗЗР, МТР та устаткування, а також інвестиційні та фінансові організації тощо.

Усі питання щодо участі у конференції можна з’ясувати, звернувшись до організаторів заходу:

+380 67 6343980 – Олександр Хорев, fruit.chief@fruit-inform  

+380 96 4337857 – Євген Кузін, [email protected]

+380 562 320595

Обсудить в форуме
Материалы по теме