События RSS

4 июня 2018, 15:06 АПК-Информ: овощи & фрукты

8 червня у Києві відбудеться Перший український агропромисловий інвестиційний вечір

8 червня 2018 року у Києві, на річковому лайнері Rosa Victoria, відбудеться Перший український агропромисловий інвестиційний вечір - унікальна комунікаційна платформа Україні з фокусом на залучення інвестицій в сферу аграрної промисловості. Організатор форуму – A7 CONFERENCES. Офіційний перевізник – Turkish Airlines, Інвестиційний партнер – A7 CAPITAL. В рамках виставки – АГРО-2018.

 

Місце проведення: Лайнер Rosa Victoria, м.Київ, вул. Набережно-Хрещатицька, причал №1.

Час проведення: 8 червня 2018 року (17:00-23:00).

 

За останнє десятиліття підприємства АПК (агропромисловий комплекс) зробили великий крок у напрямку маркетингу, таким чином українська продукція почала поступово виходити на міжнародний ринок, більше того – на цих ринках українські виробники виявились конкурентоспроможними. Зростання обсягів експорту продукції АПК та харчової промисловості за 2017 рік склало 19,5%, що в  грошовому еквіваленті становить 2,6 млрд. дол. Проте проблеми досі існують, адже навіть на українському внутрішньому ринку українських виробників можуть витіснити дорожчі, проте більше якісні, іноземні товари. У 2017 році обсяг експортного постачання агропродовольчої продукції з України до ЄС у порівнянні з 2016 роком зріс на 27%, що у грошовому еквіваленті становить 1,2 млрд. євро. Проте, в той самий час, експорт агропродовольчої продукції з Євросоюзу до України зріс на понад 200 млн. євро.

 

Однією з причин є детехнологізація та деіндустріалізація України, та її позиціонування як сировинної бази для провідних європейських країн. Проте, Україна вже стала на шлях впровадження технологій, нехай це відбувається і невисокими темпами. Прикладом серед тепер світових лідерів у сільському господарстві може стати Ізраїль. Низький показник придатних для ведення сільського господарства земель – всього 20% – компенсується високою ефективністю інноваційних технологій. Для прикладу: автоматизований процес збирання мигдалю складає всього 30 сек. Іноді навіть виробники, які впроваджують інновації, стикаються з проблемами – недостатні виробничі потужності, тобто неможливість вчасно переробити продукцію. Втрати є також у процесі переробки через застаріле устаткування на підприємствах. Знижується конкурентоспроможність українських виробників і через недоліки транспортування та зберігання продукції. Загалом, тільки 3/5 виробленої сільськогосподарської продукції доходить до споживача. Про вирішення цих проблемних моментів, досвід міжнародних компаній, реальні можливості залучення інвестицій та багато іншого йтиметься на Агропромисловому інвестиційному вечорі 8 червня 2018 року.

 

Перший український агропромисловий інвестиційний вечір стане унікальним заходом в Україні, який об’єднує впливових гравців індустрії, українських виробників, міжнародних інвесторів, фінансових лідерів, профільні асоціації, посольства, провідні медіа та суміжні галузі. У програмі вечора:

Програма вечора складається з двох hard talk секцій. Перша секція «Погляд міжнародних та вітчизняних інвесторів на агропромисловий сектор України» зосередиться на інвестиційних можливостях агросектору, доповідачами будуть виключно інвестори. Доповідачами другої секції «Погляд комерційних банкірів на агропромисловий сектор України» будуть провідні банкіри та фінансисти, які у своїх виступах орієнтуватимуться на фінансування АПК.

 

Серед спікерів: Ольга Трофімцева, заступник міністра аграрної політики та продовольства України з питань європейської інтеграції; Олена Волошина, керівник діяльності IFC в Україні, Міжнародна фінансова корпорація (IFC); Марія Барабаш, президент, A7 CAPITAL; співзасновник, СУП; Олександр Існюк, заступник директора департаменту корпоративного банкінгу, АБ УКРГАЗБАНК; Руслан Співак, директор департаменту корпоративних продуктів та партнерства, Райффайзен Банк Аваль; Дмитро Татарко, начальник управління по роботі з підприємствами АПК, АТ "Укрексімбанк"; Наталія Буткова-Вітвицька, директор департаменту малого та середнього бізнесу, Ощадбанк; Леся Кузьменко, заступник директора, старший банкір, Агробізнес, ЄБРР та ін.

 

Організатор форуму – A7 CONFERENCES. Офіційний перевізник – Turkish Airlines, Інвестиційний партнер – A7 CAPITAL. Партнер з ділових поїздокAirLife. В рамках виставки – АГРО-2018. Ексклюзивний ТВ-партнер – Перший діловий телеканал. Генеральний інформаційний партнер – РБК Україна. Генеральний новинний партнер – Інтерфакс-Українa. Генеральний радіо партнер – радіо «Голос столиці». Генеральний діловий медіа-партнер – Фокус. Діловий Медіа-партнер – журнал «Бізнес». Інформаційний аналітичний партнер – ЛІГА:ЗАКОН. Медіа-партнери: Новое время, Екологія підприємства, Liga.net, Міжнародний журнал «Судоходство», журнал «Термінал», Agroreview, Agrochart. За підтримки: Американська торговельна палата, Kyiv Post, Рада підприємців при КМУ, Спілка українських підприємців тощо.

 

Порядок денний і додаткову інформацію можна знайти на сайті: a7conf.com/agricruise

 

Акредитація ЗМІ за тел.: +38 044 227 27 77, +38 096 515 43 90, [email protected] (контактна особа: Вікторія Щербатюк, менеджер з комунікацій).

Обсудить в форуме
Материалы по теме