События RSS

18 июля 2018, 15:26 АПК-Информ: овощи & фрукты

Меньше місяця до початку провідної яблучної конференції в Україні  

Менше місяця залишилося до початку міжнародної конференції  «Яблучний бізнес України-2018», повідомляє організатор заходу – проект «АПК-Інформ: овочі та фрукти».

16 серпня поточного року у м. Кам’янець-Подільський зберуться провідні виробники яблук з України, Молдови, Грузії, Таджикистану та Узбекистану. Закордонні делегати мають на меті вивчення українського ринку та запозичення досвіду в інтенсивному садівництві. Що стосується вітчизняних виробників, то їх більш за все цікавить інформація щодо нового яблучного сезону в Україні.

Наразі вже можна з упевненістю констатувати, що минулий сезон яблук був вельми неоднозначним. Із самого початку й до березня виробники без проблем вели реалізацію цих фруктів мінімум вдвічі дорожче у порівнянні з попереднім роком. Активно розвивалися нові експортні напрямки. Але під кінець сезону ситуація кардинально змінилася: ціни на яблука впали майже у 2 рази, й більшість виробників завершували реалізацію за цінами, нижчими, ніж минулого року.

Саме про те, що буде відбуватися з цінами впродовж нового сезону, який врожай слід очікувати у 2018 р., на які сорти роблять акцент професійні виробники, можна буде дізнатися вже 16 серпня. Також однією з ключових тем конференції буде географія експорту українського яблука. Експерти підіб'ють підсумки сезону-2017/18 щодо міжнародної торгівлі яблуком в Україні, а практики озвучать оцінку потенціалу нового сезону щодо напрямків та об’ємів експорту яблук.

Окрім вищезазначеного, у рамках конференції буде оговорюватися ринок яблук в ЄС (за результатами конференції Prognosfruit 2018), сучасні технології вирощування, доробки, переробки, пакування, зберігання та маркетингу яблук.

На даний момент свою участь у конференції вже підтвердили більше 130 делегатів, а загалом подія збере понад 220 делегатів-професіоналів бізнесу з 10-15 країн світу – виробники яблук (більше 60%), переробні підприємства, представники гуртової та роздрібної торгівлі, постачальники ЗЗР, МТР та устаткування, а також інвестиційні й фінансові організації тощо.

Нагадуємо, що захід відбудеться у традиційному дводенному форматі: конференційні сесії 16 серпня у конференц-залі готелю «Клеопатра» (м. Кам’янець-Подільський Хмельницької обл.) та практичний бізнес-тур 17 серпня, учасників якого прийме один із ключових гравців на ринку яблук регіону – група компаній VITAGRO.

Організатор конференції – проект «АПК-Інформ: овочі та фрукти». Подія проводиться за підтримки FAO (Продовольча та сільськогосподарська організація ООН) і ЄБРР (Європейський банк реконструкції та розвитку). Технологічним партнером  виступає ТОВ «Житомирський картонний комбінат». Партнер бізнес-туру конференції – група компаній VITAGRO. Партнерами заходу виступають ТОВ «Інсолар-Холод» та Українська плодоовочева асоціація УПОА. Генеральний медіапартнер події – проект Profihort Media. Спеціальний медіапартнер конференції – проект East-Fruit.

Усі питання щодо участі у конференції можна з’ясувати, звернувшись до організаторів заходу:

+380 67 6343980 – Олександр Хорев, fruit.chief@fruit-inform  

+380 96 4337857 – Олександра Манько, [email protected]

+380 562 320595

Обсудить в форуме