События RSS

4 декабря 2018, 13:17 АПК-Информ: овощи & фрукты

Українські виробники вже повинні перелаштовуватись під вимоги “нового споживача” - А.Ярмак

Долю української продукції, а відповідно і виробників, у найближчі роки будуть визначати споживачі, які представляють так зване «покоління Z». Про це заявив Андрій Ярмак, економіст інвестиційного центру ФАО, під час свого виступу на п’ятнадцятій міжнародній конференції “Овочі та фрукти України-2018. Вектор на експорт”.

За словами експерта, це покоління обирають продцкти за зовсім іншими критеріями. Тау споживачі не будуть купувати продукт, якщо він та його упаковка і дистрибуція не є органічним та офіційно сертифікованим, як дружній для довкілля (sustainability certification).

«Більш того, вони чималу увагу приділяють зручності пакування, а тому, насільки цей продукт “крутий”: тобто, чи є про нього інформація в соцмережах, зокрема в Instagram. До речі, саме Instagram не варто недооцінювати, адже продавати через нього ті ж ягоди дуже легко, фото ягід виходять вельми привабливі».

Крім того, експерт радить більше уваги приділяти продажам он-лайн, адже споживачі «покоління Z» воліють робити покупки не відволікаючись від гаджетів.

«Враховуючи те, що Україна продає більшість товарів плодоовочевої групи дешевше конкурентів, ми зараз не можемо задовільнити менш вибагливого споживача!», - резюмує Андрій Ярмак.

Обсудить в форуме
Материалы по теме