События RSS

27 декабря 2018, 16:37 АПК-Информ: овощи & фрукты

Підсумки другого ЕКО-Форуму у форматі «супермаркета» еко-технологій та грантів для фермерів, підприємців та ОТГ

12 грудня 2018 року в приміщенні Дніпропетровської обласної державної адміністрації відбувся форум «Екологічні стратегії енергонезалежності для громад. Гранти». Організаторами виступили: державне підприємство Інвестиційно-інноваційний центр (ІІЦ), компанія «Міжнародна Екологічна Безпека» та підприємство «Авігея СТ».

Форум був присвячений наступним питання:

Разом з Олександром Осовцем, радником з розвитку аграрних ринків, було розглянуто актуальні напрямки діючого грантового конкурсу проекту USAID «Агросільрозвиток», який спрямований на впровадження місцевих ініціатив та інвестиційних проектів у об’єднаних територіальних громадах (ОТГ).

Олександр Коломійцев, директор ДП "Інвестиційно-інноваційний центр", розповів про задачі центру та можливості надання допомоги підприємствам, фермерам та ОТГ при підготовці проекту та можливостей подання документів на отримання гранту. Також були розглянуті діючі грантові програми для ОТГ та фермерів. Окремою темою даного виступу були можливості ЕСКО-контрактів.

На даному форумі представлено ряд еко-технологій та інновацій для громад і фермерів, які можуть бути реалізовані за допомогою гранту від проекту USAID «Агросільрозвиток». А саме:

 

Також у презентації Олега Фельдмана, директора туристичної агенції «7 Січей», учасникам форуму було запропоновано розглянути туризм як драйвер розвитку ОТГ. А Павлом Ткаченко, співзасновником і розробником першого в Україні екологічного чат-боту SaveEcoBot були представлені можливості цієї інновації.

У своєму заключному слові, президент ГО «Міжнародна екологічна безпека» Дмитро Бубело, підсумував роботу форуму, розкривши можливості створення сильної держави спільними зусиллями, раціонально використовуючи природний потенціал, і запропонувавши вступати до громадської організації «Міжнародна екологічна безпека» та створювати спільне майбутнє разом, бо тільки працюючи у команді ми досягаємо результатів!

 

Звертаємо увагу підприємців та фермерів на те що, на Форумі серед інших, була презентована технологія сушки овочів та фрукти за допомогою мобільної, швидкої конвекційної сушарки. А Проект «Програма підтримки аграрного і сільського розвитку в Україні» («Агросільрозвиток») якраз зараз оголосив новий додатковий грантовий конкурс саме у сфері переробки фруктів.  Тому таке запропоноване інноваційне технологічне рішення може стати основою для модернізації виробництва за рахунок грантових коштів.

Отже, запрошуємо подавати заявки на одержання гранту комерційні підприємства, які продемонструють своє лідерство та здатність впроваджувати сучасні або модернізувати існуючі потужності з переробки фруктів і стануть провайдером сучасних технологій (послуг), з обов’язковим впровадження міжнародних стандартів якості та простежуваності безпечності її виробництва і збуту (стандарту HACCP).

Проект «Агросільрозвиток» планує надати приблизно 3 млн. грн. в рамках цього конкурсу. Заявки подаються в електронному форматі українською мовою, обсягом не більше 20 сторінок. Дедлайн - до 18 січня 2019 року.

Якщо у вас виникли питання по написанню грантової заявки або по використанню технологій презентованих на нашому Еко-форумі, то запрошуємо вас до спілкування за посиланням: https://forum.iesworld.com.ua, де Ви маєте можливість запитати спікерів, отримати додаткові матеріали та консультацію по написанню грантової заявки.Також на сайті нашого Форуму представлені презентації спікеров.

А наші партнери журналісти каналу «Експерт-КР» підготували відео-репортаж з Форуму - https://www.facebook.com/events/2342891325780868/permalink/2381612551908745/

Відео з виступами спікерів можна знайти на каналі Міжнародної Екологічної Безпкеки - https://www.youtube.com/channel/UCk333p1oxxoWFRtwiLzOJtA

Реєструйтесь на форумі - https://forum.iesworld.com.ua та долучайтесь до роботи над грантовими заявками.

Обсудить в форуме
Материалы по теме