Форум: Другие темы
19 сентября 2006, 16:10 Людмила
Людмила Якщо брати найменший обласний центр - Ужгород, то питання ПДВ-одна з перешкод, яка не дозволяла продавати звичайним простим виробникам до мережі супермаркеті свої овочі та фрукти.Поскільки дрібні виробники- (не платники ПДВ ) не дозволяють супермаркетам отримати вхідного ПДВ, тобто податкового кредиту, а супермаркети ставлять для виробників закупочну ціну на 20% нижчу, ніж ринкова, щоб компенсувати ці втрати.Більші фермери-платники ПДВ не хотять продавати дрібними партіями по 100-150 кг щотижнево овочі та фрукти для супермаркетів.
19 сентября 2006, 16:21 Максим
Максим Люда, а мелкого фермера налоговая отказывается регистрировать как плательщика НДС?
19 сентября 2006, 18:44 Людмила
Людмила Не відмовляється, платником ПДВ може бути фізична чи юридична особа, що написала заяву про бажання отримати свідоцтво платника ПДВ, не залежно від обсягів. Проте облік по ПДВ потребує досвідчегого бухгалтера, чого не кожен дрібний фермер собі дозволить.
20 сентября 2006, 09:25 Інна
Інна як на мене, ПДВ потрібно залишити на рівні 20% і так як раніше залишити в розпорядженні товаровиробника до 2009, поки дітиме ЗУ "Про ФСП", а потім поступово його знижувати, і так само вже передавати в розпорядження держави. Адже с/г досить ризикована сфера господарювання, тому на цей період з пільговою системою оподаткування потрібно залучити якомога більшу кількість інвесторів, щоб наші родючі поля не пустували, зробити реальну оцінку сільськогосподарських угідь, створити умови для іпотечного кредитування і вже потім поступово зажимати гайки. Зараз досить важко, оскільки с/г виробник і так перебуває в шоковому стані, так як ціни на більшість засобів виробництва значно підвищились
21 сентября 2006, 09:21 grower
grower Вот подоражание газа и влечет за собой + утрата фиксованного податка - банкротство тех теплиц (и других хозяйств), которые имеют старые теплицы, не эффективны котлы и т.д. - и получение продукции сместится на начало мая - а не средина марта по томату - по огурцу с начала февраля на начало апреля. Это в стеклянных теплицах. А пленка будет жить!!! И вырисовывается РЫНОК! Ребятам выгодно завозить будет в зимний период продукцию из Испании и Турции, потом из Польши - а потом уже мы будем кормить себя своим продуктом. И Россию чуть-чуть. Все стает на свои места - как возило пол-Украины огурцы на Москву так и будет возить. А выращивать при такой себестоимости + налог на прибыль - опасно... И я считаю такие примеры можно найти в каждой отрасли нашего С/Х... Лук, арбузы, грибы, подсолнух, соя, мясо-молоко, яблоки. Надо перестраиваться на марше - ничего постоянного нету.
Размещение сообщений разрешено только авторизованным пользователям.