Агроновости RSS

4 декабря 2018, 12:20 АПК-Информ: овощи & фрукты

Вже наступного сезону варто очікувати напливу нових гравців в сегменті цибулі в Україні — О.Хорев

В поточному сезону цибуля стала справжнім трендом українського плодоовочевого ринку. Виробництво цієї продукції суттєво впало не тільки в Україні,але й в країнах ЄС, що провокує майже ажіотажний попит як на внутрішньому ринку, так і з боку експортерів. Про це під час свого виступу на п’ятнадцятій міжнародній конференції “Овочі та фрукти України-2018. Вектор на експорт” заявив Олександр Хорев, керівник проекту “АПК-Інформ: овочі та фрукти”.

При цьому експерт підкреслює, що така торгова активність на ринку цибулі спостерігається навіть в умовах рекордних цін на ці овочі за всю історію незалежності країни. Зокрема, наразі господарства пропонують якісну цибулю по 11-12 грн/кг ($ 0,39-0,42 за кг), а це в середньому втричі дорожче, ніж на початку зими 2017 року.

“Більш того, поки що передумов для змін цінових тенденцій немає навіть не дивлячись на активний імпорт цибулі з Казахстану та Азербайджану, - наголошує О.Хорев, - Таким чином, цибуля і далі буде дорожчати як під впливом зменшення пропозиції, так і завдяки активному експорту до ЄС. Тож вже наступного року варто очікувати стрімке збільшення кількості гравців в сегменті цибулі. Більш того, як показує багаторічний досвід, до вирощування цибулі будуть вдаватися навіть ті компанії, які не тільки не мають досвіду її виробництва, а навіть зовсім не є професійними аграріями”.

Обсудить в форуме
Материалы по теме