Агроновости RSS

29 января 2019, 16:30 АПК-Информ: овощи & фрукты

Кизил, обліпиха, актинідія, суниця альпійська. Правильні стратегії для сегменту нішевих ягід в Україні

Програма конференції ««Мільйон із гектара», яка відбудеться 28 лютого у м. Київ, не омине увагою і вітчизняний сегмент нішевих ягідних культур, повідомляє організатор події – проект «АПК-Інформ: овочі та фрукти». Під час заходу пропонуємо делегатам обговорити перспективи ринку нішевих ягід у розрізі наступних культур: кизил, обліпиха, актинідія, суниця альпійська.

 

З презентацією щодо перспектив вирощування кизилу в Україні виступить Євгеній Постоленко, завідувач відділу захисту рослин та аналітичних вимірювань Дослідної станції помології ім. Л.П. Симиренка. Акцент доповіді буде поставлений на підборі сортів для вирощування в умовах України, підходах до виробництва, у тому числі органічного, а також можливостях з переробки ягід кизилу.

Питання правильних стратегій для бізнесу з вирощування нішевих ягід на прикладі одразу трьох культур (обліпиха, актинідія, суниця альпійська) розкриє Ліліана Дмітрієва, директор ТОВ «Брусвяна». У складі презентації – інвестиційна привабливість бізнесу з вирощування нішевих ягід, технологічні особливості обраних культур та перспективи ринку вирощеної продукції.

Нагадуємо, що окрім перелічених ягід, тематика конференції буде включати презентації та доповіді на такі теми, як: вирощування та продажі спаржі, мигдалю, сушка та заморозка вирощеної продукції, аквакультура, виробництво і експорт меду, органічний сектор в Україні і т.д. Усього в конференції братимуть участь понад 200 професіоналів і новачків сільськогосподарського бізнесу (в основному, виробники зернових, олійних, технічних, овочевих і плодових культур, які бажають диверсифікувати своє виробництво).

 

Партнерами конференції традиційно виступають Європейський банк реконструкції та розвитку (ЄБРР) в рамках ініціативи EU4Business, Продовольча та сільськогосподарська організація ООН (FAO), Українська Плодоовочева Асоціація (УПОА) та проект East-Fruit.

Заявки на участь у конференції будуть прийматися до 22 лютого включно, а більш детальна інформація щодо заходу розміщена на офіційному сайті події.

 

З питань щодо участі в конференції, будь ласка, звертайтеся до організаційного комітету:

+380 562 320795

+380 96 5836323 – Євген Кузін, [email protected]

+380 96 4337857 – Олександра Манько, [email protected]

Обсудить в форуме
Материалы по теме