Агроновости RSS

26 марта 2019, 17:01 АПК-Информ: овощи & фрукты

Глобальні тенденції ринку ягід та місце України у секторі

Останні декілька років український ринок ягід демонструє стрімкий розвиток, особливо у сегменті таких культур як лохина високоросла та малина. Як повідомляють експерти ринку та провідні виробники, є також позитивні зрушення у сегментах інших основних та нішевих ягідних культур. Але у кожного розвитку є своя межа і варто чітко розуміти усі нюанси та стан внутрішнього ринку, а при плануванні експортної політики дуже важливо володіти глобальною ситуацією на ринку того чи іншого продукту у світі!

Саме на світовому ринку ягідних культур і зробили акцент організатори десятої міжнародної конференції «Ягоди України-2019: заморозка та свіжий ринок», що почне свою роботу 21 травня 2019 року у місті Київ. Конференція почнеться з презентації про глобальні тенденції ринку ягід, яку зробить відомий експерт з Великобританії – Майк Ноулз.

Майк Ноулз є шеф-редактором Fruitnet Media International, одного з інформаційних гігантів агросфери. Видання займається забезпеченням інформації для плодоовочевого бізнесу у Європі, Азії, Америці та Африці, а також виступає організатором глобальних спеціалізованих подій, таких як Global Berry Congress, Asiafruit Congress, Fruitnet Forum South-East Europe, Fruitnet Forum Middle East та ін. Працюючи в плодоовочевій сфері майже 20 років, експерт має чітке розуміння світових тенденцій, в тому числі на міжнародному ринку ягід.

У продовження теми глобальних тенденцій на ринку ягід у світі, до першого блоку програми події увійдуть також презентації щодо експорту свіжої та замороженої ягоди та прогнозу виробництва і цін на основні ягідні культури в Україні в цьому сезоні.

Ягідна конференція традиційно відбудеться у дводенному форматі: 21 травня – пленарна частина події (м. Київ), а 22 травня – практичний бізнес-тур, який буде проведений на території однієї з провідних ягідних компаній – кооперативу «Агрофірма «Весна-2011». У рамках бізнес-туру учасники конференції детально ознайомляться з вирощуванням та маркетингом суниці садової, лохини високорослої, малини, смородини, порічки та ожини. В рамках туру також буде можливість ознайомитися з вирощуванням ягід у закритому ґрунті, з комплексом охолодження та пакування свіжої ягоди та ін.

Основна аудиторія конференції – виробники ягід (більше 60%), переробні підприємства, представники гуртових компаній та роздрібних мереж, постачальники саджанців, агрохімії, техніки та рішень для доробки, охолодження, пакування та переробки ягідних культур. Усього у конференції приймуть участь понад 250 делегатів із 10-12 країн.

Організатор події – проект «АПК-Інформ: овочі та фрукти». Партнерами конференції традиційно виступають Українська Плодоовочева Асоціація (УПОА) та проект East-Fruit. Підтримку конференції надає Київський картонно-паперовий комбінат.

 

З питаннями щодо участі у конференції, будь ласка, звертайтеся до організаторів:

+38 096 5836323 – Євген Кузін, [email protected]

+38 096 4337857 – Олександра Манько, [email protected]

 

Дізнатись більше:

Попередня програма

Умови участі

Рекламні можливості

Заявка на участь

 

Обсудить в форуме