Агроновости RSS

8 мая 2019, 10:25 АПК-Информ: овощи & фрукты

Як вирішити проблему низьких світових цін на малину?

Світові ціни на малину (як свіжу, так і заморожену) залишаються низькими вже декілька років поспіль, тож ця проблема буде однією із ключових, що пропонуються до обговорення під час десятої міжнародної конференції «Ягоди України: заморозка та свіжий ринок».

На думку профільних експертів, падіння світових цін напряму пов’язано з тим, що Україна буквально увірвалася до списку глобальних лідерів із постачання малини, потіснивши традиційних топів, таких як Польща чи Сербія. Більш того, динамічний розвиток галузі відбувається і в Боснії та Герцеговині, яка вже наступає на п’яти ключовим постачальникам малини.

Проект «АПК-Інформ: овочі та фрукти» не міг не скористатися можливістю об’єднати ключових представників галузі із вказаних країн для пошуку шляхів виходу із ситуації на світовому ринку. Отже, у рамках конференції відбудеться круглий стіл на тему «Як вирішити проблему низьких світових цін на малину», участь у якому приймуть наступні експерти:

У роботі круглого столу також будуть задіяні консультант FAO Бенжамін Торіч (Чорногорія) та Ліза Пальєтті, економіст інвестиційного центру FAO, та учасники ягідного бізнесу з України та Польщі, а його модератором виступить Андрій Ярмак, економіст інвестиційного центру FAO, Італія.

 

Нагадуємо, що конференція відбудеться 21-22 травня у конференц-залі Premier Hotel Rus, м. Київ, і цього року програма події буде включати:

- насичену пленарну частину конференції 21 травня – більше 20 спікерів із 8 країн світу (програма вже повністю сформована);

- експозицію технологій для ягідного бізнесу – більше 20 компаній-постачальників саджанців, технологій для вирощування, доробки та переробки ягід;

- практичний бізнес-тур до кооперативу «Агрофірма «Весна-2011» 22 травня - вирощування та маркетинг суниці садової, лохини високорослої, малини, смородини, порічки, ожини, ягоди у закритому ґрунті, комплекс охолодження та пакування;

- спеціальна делегація з 30-35 виробників ягід із Грузії, Молдови та Таджикистану, які прилітають до України за українським досвідом і практиками ягідного бізнесу.

 

Основна аудиторія конференції – виробники ягід (більше 60%), переробні підприємства, представники гуртових компаній та роздрібних мереж, постачальники саджанців, агрохімії, техніки та рішень для доробки, охолодження, пакування та переробки ягідних культур. Усього у конференції приймуть участь понад 250 делегатів із 10-12 країн.

Організатор події – проект «АПК-Інформ: овочі та фрукти». Партнерами конференції виступають Fruitnet Media, Українська Плодоовочева Асоціація (УПОА) та проект East-Fruit. Підтримку конференції надає Київський картонно-паперовий комбінат.

 

Дізнатись більше:

Попередня програма
Умови участі
Рекламні можливості
Заявка на участь

З питаннями щодо участі у конференції, будь ласка, звертайтеся до організаторів:

 

+38 096 4337857 – Олександра Манько, [email protected]

Обсудить в форуме
Материалы по теме