Агроновости RSS

6 августа 2019, 14:15 АПК-Информ: овощи & фрукты

Через тиждень Дніпро стане центром яблучного бізнесу України

14 серпня 2019 року у м. Дніпро розпочне свою роботу дев’ята міжнародна конференція «Яблучний бізнес України-2019», організатором якої виступає проект «АПК-Інформ: овочі та фрукти». Місто Дніпро для проведення чергової конференції обрано не випадково, і вже 15 серпня усі бажаючі учасники першого дня роботи мають можливість відвідати одне з сучасних яблуневих господарств України - ТОВ «Сади Дніпра» (ТМ UApple). Більшу частку свого врожаю компанія реалізує на експорт, й представники компанії поділяться з усіма учасниками своїми підходами як до виробництва, так і до торгівлі яблуком.

Так, нажаль, цього року українськи виробники, згідно попередніх прогнозів, отримають набагато менше якісного яблука, ніж у минулому сезоні, але більшість з професійних виробників тримають вектор на експорт. На думку багатьох експертів, це правильне рішення, якому є декілька обґрунтувань:

- українськи виробники не тільки заклали фундамент для співпраці з іноземними покупцями яблук, а й суттєво розширили географію експорту;

- на експорт може йти не тільки українське яблуко преміум-якості, а й яблуко класу «стандарт»;

- закордонні покупці не обмежуються вибором одного чи двох сортів яблук, таких як «Фуджі» та «Гала», але й готові розглядати пропозиції по іншим сортам, які вирощуються в Україні;

- ще однією важливою перевагою є той факт, що деякі закордоні покупці вже сьогодні готові платити за українське яблуко вищу ціну, ніж за аналогічне яблуко, вирощене у Польщі.

Усі вищезазначені тези підтверджує керівник Української плодоовочевої асоціації (УПОА) Федір Рибалко, який буде модератором експортного форуму, що буде проходити паралельно  з роботою першого дня конференції 14 серпня. За інформацією пана Рибалко, на сьогоднішній день до перемов з українськими виробниками зареєструвалось більше 20 компаній з більш ніж 10 країн світу (ОАЕ, Кувейт, Сінгапур, Іспанія, Білорусь, Індія, Велика Британія, Йорданія, Південна Африка, Єгипет та інші). Частина запрошених покупців вже співпрацюють з українськими виробниками, причому по багатьом сортам та з різними критеріями якості.

До експортного форуму можуть долучитись виключно делегати конференції  «Яблучний бізнес України-2019», а реєстрація учасників як самої конференції, так і експортного форуму буде здійснюватися виключно до 12 серпня.

На сьогоднішній день свою участь підтвердили більше ніж 170 делегатів, 50% з яких – це виробники яблук з усіх регіонів України. Усього у конференції приймуть участь близько 200 представників яблучного сектору.

Конференція організовується проектом «АПК-Інформ: овочі та фрукти» за підтримки FAO, Європейського банку реконструкції та розвитку (ЄБРР), Української плодоовочевої асоціації (УПОА) та проекту EastFruit. Партнером конференційного бізнес-туру виступить компанія UApple, а технологічним партнером конференції – компанія «Інсолар-Холод».

Усі питання щодо участі у конференції можна з’ясувати, звернувшись до організаторів заходу:

+380 96 4337857 – Олександра Манько, [email protected]

+38 096 5836323 – Євген Кузін, [email protected]

+380 562 320595

Обсудить в форуме
Материалы по теме