Агроновости RSS

23 января 2020, 12:29 АПК-Информ: овощи & фрукты

Столовий виноград та мільйон із гектара на успішному прикладі Молдови

 

Тема успішного бізнесу з вирощування столового винограду буде однією із новинок цьогорічної конференції «Мільйон із гектара», яка відбудеться 5-6 березня в Одесі.

Станом на сьогодні українські фермери здатні запропонувати ринку цілу низку сортів столового винограду, які вигідно вирізняються своїм смаком, забарвленням чи розміром грон. Проте сам бізнес з вирощування цієї продукції залишається більшою мірою аматорським, а українські споживачі вимушені задовольнятися імпортною продукцією навіть у розпал вітчизняного сезону.

Своїм успішним досвідом з налаштування роботи сектору з вирощування та експорту столового винограду з учасниками конференції поділиться Іон Сула, керівник профільної Асоціації виробників та експортерів у Молдові та її екс-міністр сільського господарства, у ході презентації на тему «Столовий виноград та мільйон із гектара. Напрацьована бізнес-система на прикладі села Костешть, Молдова».

Костешть, де проживає лише 12 тис. людей, щорічно виробляє плодоовочевої продукції (переважно саме столового винограду) на суму до $30-40 млн., і значна частина врожаю експортується до РФ, ЄС та власне України. Що цікаво, до експортної діяльності залучені як великі виробники столового винограду, так і середні та малі фермери із площею від 0,2 га.

 

Нагадуємо основні організаційні моменти конференції:

 

Організатором конференції виступає проект «АПК-Інформ: овочі та фрукти».

Подія проводиться за підтримки FAO (Продовольчої та сільськогосподарської організації ООН).

Партнер конференції – ТОВ «СП «УКРАП».

Генеральний медіа-партнер події – проект East-Fruit.

 

З питань участі в події, будь ласка, звертайтеся до організаторів:

Євген Кузін: +380 96 5836323, [email protected]

Олександра Манько: +380 96 4337857, [email protected]

Обсудить в форуме
Материалы по теме