Агроновости RSS

7 апреля 2022, 15:12 АПК-Информ: овощи & фрукты

Перші партії місцевого тепличного томату з’явились на ринку в Україні

Наприкінці поточного тижня на український ринок надійшли перші партії тепличного томату з місцевих комбінатів, повідомляють аналітики проекту «АПК-Інформ: овочі та фрукти». На сьогоднішній день пропозиція місцевого томату на ринку досить обмежена, оскільки лише поодинокі комбінати розпочали збирання цієї продукції. Обсяги гуртових партій ,які потраплять на ринок у більшості випадках не перевищують 300 кг й саме тому  роздрібні мережі продовжують працювати з імпортними помідорами, які завозяться із Туреччини.

 Щодо гуртових цін на томати нового врожаю, то вони суттєво відрізняються від минулорічних й на сьогоднішній день знаходяться у діапазоні 85-120 грн/кг. Нагадаємо, перші партії тепличного томату місцеві комбінати на поточну дату у 2021 році пропонували до продажу у межах 50-65 грн/кг.

«Суттєва різниця у сьогоднішніх цінах на перші українські помідори з минулорічними показниками пояснюється більш високими цьогорічними цінами на томати з Туреччини.  Наразі, гуртові ціни на імпортні помідори знаходяться у межах 70-75 грн/кг, коли в минулому році, вони були меншими як мінімум у 2 рази й знаходились у діапазоні 23-35 грн/кг», - пояснює ситуацію, керівник проекту «АПК-Інформ: овочі та фрукти», Олександр Хорев.

За прогнозами спеціалістів, якщо у подальшому в Україні буде зберігатися тепла сонячна погода, ціни на томати місцевого виробництва будуть поступово знижуватись. Але подібний розвиток ситуації буде ймовірний лише за умов стабілізації геополітичної ситуації в Україні та відсутності фактів окупації нових територій нашої держави російським агресором.

Обсудить в форуме
Материалы по теме