Агроновости RSS

24 марта 2023, 11:51 АПК-Информ: овощи & фрукты

Ціни на капусту та огірки поступово зростали

Огляд поточної ситуації на плодоовочевому ринку України

Протягом звітного періоду головна увага учасників плодоовочевого ринку України вкотре була прикута до двох овочевих культур, а саме до тепличних огірків та білоголової капусти. Ще тижнем раніше, саме у вищезгаданих сегментах ринку були встановлені нові негативні цінові тенденції, нагадують експерти проекту «АПК-Інформ: овочі та фрукти». Слід зазначити, що протягом минулого звітного періоду ціни на огірки та капусту в Україні знизились дуже суттєво, саме таким чином продавці намагалися поновити попередні темпи збуту наявних партій цих овочів.

Ситуація кардинально змінилася ще з перших днів поточного періоду. Несприятливі погодні умови в Україні тижнем раніше, призвели до зменшення вибірок огірків у теплицях. За наявності активного попиту, продавці, хоча й не суттєво, почали поступово підвищувати відпускні ціни на огірки з перших днів поточного тижня.

Аналогічна ситуація була притаманна і ринку білоголової капусти, де активний попит після стрімкого падіння цін, дозволив продавцям у черговий раз почати підвищувати відпускні ціни на наявні партії цієї продукції.

Щодо інших позицій борщового набору та тепличних томатів, то у цих сегментах ринку протягом звітного періоду цінових коливань зафіксовано не було, повідомляють експерти.

 Короткострокові прогнози та очікування

Останнє здорожчання огірків та капусти було досить очікуваним фактом, констатують аналітики проекту «АПК-Інформ: овочі та фрукти». У той самий час вони не виключають встановлення аналогічних позитивних цінових тенденцій у всіх інших позиціях борщового набору, тепличних овочах та навіть у сегменті  яблук у найближчий місяць.

Головною причиною можливого подальшого здорожчання плодоовочевої продукції в Україні аналітики вважають стрімке скорочення запасів торішніх овочів та яблук задовільної якості, як в українських фермерів, так й у виробників з інших країн, які зазвичай постачають цю продукцію в Україну.

Обсудить в форуме
Материалы по теме