Агроновости RSS

2 июня 2023, 12:19 АПК-Информ: овощи & фрукты

Розпочато сезон черешні. Тепличні овочі та ріпчаста цибуля поступово дешевшали.

Огляд поточної ситуації на плодоовочевому ринку України

Слідом за суницею садовою в останніх числах травня поточного року в Україні розпочато сезон реалізації черешні із місцевих господарств. Ранні сорти черешні надходили до продажу від фермерів Миколаївської та Закарпатської областей, а інші регіони доєднаються до них вже найближчим часом, повідомляють аналітики проєкту «АПК-Інформ: овочі та фрукти». Перші гуртові партії черешні з місцевих господарств наприкінці поточного тижня потрапляли на ринок за цінами 55-80 грн/кг в залежності від якості та обсягів цих кісточкових.

Більш менш сприятливі погодні умови які спостерігалися в Україні протягом звітного періоду призвели до збільшення пропозиції на ринку тепличних овочів з місцевих комбінатів. Як результат, тільки за останні 7 днів огірки та томати на внутрішньому ринку України стали доступнішими на 20 % та 12 % відповідно.

Наприкінці звітного періоду на ринку суттєво збільшилась пропозиція озимої цибулі нового врожаю з місцевих господарств. За умов стабільного попиту, продавці все частіше йшли на поступки покупцям й за останній тиждень, гуртові ціни на один з найголовніших овочів в Україні знизились на 11 %.

 

Короткострокові прогнози та очікування

За прогнозами аналітиків проєкту «АПК-Інформ: овочі та фрукти» встановлення негативних цінових тенденцій у сегменті черешні найближчим часом очікувати не слід. Традиційно, після перших ранніх сортів черешні на ринок починають надходити більш якісні фрукти середніх та пізніх строків дозрівання. Ціни на якісну черешню зазвичай вищі, так само як й попит на таку продукцію.

За прогнозами учасників ринку, негативні цінові тенденції у сегменті тепличних овочів в Україні мають всі шанси закріпитися й в продовж найближчих тижнів, якщо погодні умови й надалі будуть сприятливими.

Обсудить в форуме
Материалы по теме