Выращивание RSS

21 августа 2018, 09:07 АПК-Информ

Технології для виноградників

Що може зацікавити представників найбільших виноробних господарств України? Звісно, можливість дізнатися про нові технології захисту та живлення винограду. Бо хоч виноградарство і досить традиційна галузь, зміни клімату і еволюція шкідників потребують постійного пошуку нових систем захисту і підживлення для цієї культури. Тому 8 серпня представники ГК «UKRAVIT» провели практичний семінар з цієї проблематики і поділилися з виноградарями своїм досвідом.

Семінар відбувся на «Виноробному господарстві князя П.М. Трубецького» – єдиному історичному шато в Україні, де вино виробляють із власного винограду вже понад 120 років. Його відвідали представники найбільших виноробних господарств України – «Шабо», «Одесавинтрест», «Таврія», «Чорноморська перлина», а також аграрії з Молдови. В ході семінару вони поспілкувалися з керівництвом компанії, дізналися про продуктові новинки, ознайомилися з новими технологіями та їх перевагами і отримали рекомендації від менеджерів з технічної підтримки щодо захисту винограду.  

Особливе зацікавлення викликала можливість співпрацювати з «Інститутом здоров’я рослин», який цього літа відкрився у Черкасах.

«В Інституті проводять дослідження будь-якої складності – від вивчення зразка ґрунту чи рослинного матеріалу до розробки індивідуальної технології захисту та підживлення винограду і прогнозування врожаю на наступний сезон. Саме науковий підхід та застосування технологій дозволять перетворити виноградарство в Україні з перспективної галузі на передову», – впевнений власник ГК «UKRAVIT» Віталій Ільченко.  

Обсудить в форуме
Материалы по теме