новини RSS

24 мая 2018, 10:51 АПК-Информ: овощи & фрукты

Ринок ягід України: внутрішній ринок чи експорт

Україна стає все більш потужним гравцем на міжнародному ринку ягід. Більш того, кон’юнктура внутрішнього ринку також замінюється, що зумовлено низкою факторів. Про це під час свого виступу на дев’ятій міжнародній конференції «Ягоди України-2018: заморозка та свіжий ринок» заявив Олександр Хорев, керівник проекту «АПК-Інформ: овочі та фрукти».

«За нашими оцінками, цьогорічний ягідний сезон в Україні може відзначитися як відкриттям нових експортних можливостей для виробників, так і зміною фаворитів на ринку в цілому». – каже О.Хорев.

Зокрема, за словами експерта, високі ціни на суницю садову в минулому році знов привернули увагу садоводів до цієї культури, що в сукупності зі сприятливими погодними умовами приведе до значного збільшення урожаю. Виробництво малини, за прогнозами проекту, також зросте, в т.ч. за рахунок вступу в плодоношення нових насаджень. Пропозиція лохини теж збільшиться вже котрий рік поспіль, проте експерт наголошує, що ця ягода так і залишиться найдорожчою з усього сегменту, а її виробники вкотре робитимуть акцент на продажах на зовнішні ринки.

«В той же час головним аутсайдером ягідного ринку залишаються смородина та порічка, - наголошує аналітик. - Цей сегмент можна назвати досить сталим. Виробники не виявляють особливої зацікавленості у вирощуванні цих культур, адже споживання смородини та порічки досить невелике, а головними покупцями виступають переробники».

Обсудить в форуме (1 сообщение)
Материалы по теме