новини RSS

25 мая 2018, 09:26 АПК-Информ: овощи & фрукты

Успішний експорт - це постійний пошук нових ринків збуту - експерт

Успішний вихід на зовнішній ринок - це щоденна праця і постійний пошук потенційних ринків збуту. Таку думку висловив Федір Рибалко, директор Української плодоовочевої асоціації, в ході виступу на дев’ятій міжнародній конференції «Ягоди України – 2018: заморозка та свіжий ринок». При цьому, як розповів експерт, географія можливого постачання не обмежується тільки країнами ЄС.

«На сьогоднішній день дуже високий потенціал є у ринку Азії, - зауважив Ф.Рибалко. - Але треба розуміти, що ви повинні не тільки гарантувати об’єми, але й якість, яка була презентована на переговорах. Крім того, фермер має бути готовий іти на ризики, оскільки, враховуючи велику відстань, при нераціональному підході до вибору способу транспортування є велика вірогідність суттєвих збитків».

Крім того, Ф.Рибалко відзначив, що українські виробники недооцінюють і ближні ринки, наприклад, Білорусі та Туреччини.

«Насправді, не вся суниця, яка експортується до Білорусі, в подальшому йде на російський ринок, - розповів експерт. - У цій країні на внутрішньому ринку ціни доволі високі, оскільки основна пропозиція ягоди – це імпорт із країн ЄС, ввізне мито з яких не дозволяє в подальшому реалізовувати продукцію за нижчими цінами. Схожа ситуація і на ринку Туреччини у серпні».

Обсудить в форуме
Материалы по теме