новини конференції RSS

20 ноября 2019, 09:25 АПК-Информ: овощи & фрукты

Джокер борщового набору у сезоні 2019/2020 – картопля! Чи очікувати суттєвих змін ситуації?

Тема картопляного бізнесу в Україні у поточному сезоні займає чільне місце у діловій програмі шістнадцятої щорічної міжнародної конференції «Овочі та фрукти України-2019. Експортний прорив!», яка відбудеться вже зовсім скоро, менш ніж за 2 тижні!

Так, саме ринок картоплі вже з початку сезону-2019/20 демонструє рекордні показники як внутрішніх цін на продукцію, так і щомісячних обсягів імпорту «другого хліба». В Україні зі всієї плодоовочевої групи щорічно вирощується більш за все саме картоплі, а загальний обсяг врожаю, з урахуванням господарств населення, перевищує 20 млн. тон.

 

Про реальний стан галузі, причини утворення та утримання високих цін, обсяги й напрямки ввезення картоплі в Україну у поточному сезоні  розповість у другий день роботи конференції Оксана Руженкова, виконавчий директор Української асоціації виробників картоплі (УАВК).

Варто відмітити, що, зазвичай, великі обсяги української картоплі прямують на різні види переробки. Тож про особливості виробництва картоплі фрі та картопляних чіпсів в Україні в рамках ділової програми конференції розповість експерт – Ігор Чечітко. У презентації будуть представлені основні технологічні та економічні переваги й недоліки цих типів переробки картоплі та будуть наведені найближчі перспективи розвитку галузі. 

 

Що стосується інших традиційних та нішових овочевих культур у програмі заходу, то особлива увага буде зосереджена на часнику, спаржі, цибулі, овочах закритого ґрунту та інших.

Нагадуємо, що пленарна частина конференції «Овочі та фрукти України-2019. Експортний прорив!» відбудеться 3-4 грудня, а вже 5 грудня вона отримає продовження у вигляді дев’ятого Торгового форуму, який стане майданчиком для переговорів з провідними рітейлерами та іноземними байєрами.

 

Основні організаційні моменти:

 

З усіх питань щодо конференції, будь ласка, звертайтеся до оргкомітету:

+380 562 320795

+380 96 5836323 – Євген Кузін, [email protected]

+380 96 4337857 – Олександра Манько,  [email protected]

Обсудить в форуме