События RSS

20 июня 2019, 14:37 АПК-Информ: овощи & фрукты

GLOBALG.A.P. TOUR 2019 - Киев, 1-2 липня

GLobalgap

 

Вперше в Україні відбуватиметься щорічний міжнародний захід GLOBALG.A.P. ТУР, під час якого виробники і реалізатори продавці сільгосппродукції матимуть нагоду напряму поспілкуватися з представниками GLOBALG.A.P. – однієї з найвідомішиху світі систем управління якістю і безпечністю харчових продуктів у сільському господарстві і найбільш розповсюдженою схемою сертифікації належних сільськогосподарських практик.

 

1 та 2 липня 2019 року у Києві відбудеться дводенний GLOBALG.A.P. ТУР-2019 – захід, який щороку відбувається в іншій країні світу і цьогоріч уперше приїжджає до України! У фермерів, переробників, представників торговельних мереж, журналістів та всіх інших зацікавлених буде унікальна можливість дізнатися більше про стандарти якості безпосередньо від Директора GLOBALG.A.P. Крістіана Мюллера та його колег.

 

Організатори заходу: Проект USAID «Підтримка аграрного і сільськогорозвитку» і компанія Сингента Україна.

Місце проведення:Radisson Park Inn Kyiv,вул. Велика Васильківська, 55, Київ.

Мова: українська (з синхронним перекладом англійською 1 липня).

Вартість: безкоштовно для зареєстрованих осіб

Попередня програма додається.

ОБОВ'ЯЗКОВА реєстрація!

Більше інформації і реєстраційна форма: https://www.globalgap.org/…/to…/tour-2019/tour-2019-ukraine/. Останній день реєстрації: 25 червня.

 

Переналаштування експорту плодоовочевої продукції до Європейського Союзу, Південної Азії та Південної Африки вимагає від українських компаній відповідати найвищим стандартам; змушує шукати найкращі засоби та підходи до виробництва, сертифікації, гарантованого постачання й дотримання контрактів.Сертифікація GLOBALG.A.P. пропонує такі рішення. Завдяки GLOBALG.A.P., понад 200 тис. сертифікованих виробників у світі підтверджують якість і безпечність своєї продукції та отримують доступ до експортних ринків у більш ніж 135 країнах.Наявність сертифікату GLOBALG.A.P. є обов’язковою умовою постачання у супермаркети Європи.

 

В одній лиш Італії GLOBALG.A.P. сертифіковано близько 20 тис. агровиробників, у той час як в Україні сертифікат GLOBALG.A.P. мають всього 43 виробники.Чому дотримання вимог GLOBALG.A.P. і сертифікація важливі й для українських виробників? Як відбувається процес сертифікації і якими інсайтами готові поділитися українські компанії, що мають досвід впровадження GLOBALG.A.P.? – про ці та інші питання говоримо під час GLOBALG.A.P. ТУР-2019.

 


 

ПРОЕКТ ПРОГРАМИ

 

01 Липня: 1-й день конференції

09.30-10.00

Прибуття та реєстрація. Ранкова кава

10.00-10.30

Вітальне слово

-    Ольга Трофимцева, в.о. міністра аграрної політики та продовольства України (за згодою)

-    Крістіан Мюллер, GLOBALG.A.P. Генеральний директор і президент

-    Ксенія Сидоркіна, заступник директора Проекту USAID «Агросільрозвиток» (ARDS)

-    Ольга Вербицька, менеджер з маркетингу, ТОВ Syngenta

10.30 – 11.30

Пленарна сесія 1

«GLOBALG.A.P. - Додана цінність для вашого агробізнесу з провідним світовим

стандартом із безпечності харчових продуктів і сталого розвитку»

-    Крістіан Мюллер, GLOBALG.A.P. Генеральний директор і президент

-    Едіт Страздіна, GLOBALG.A.P. Технічний менеджер з ключових питань у Латвії, Росії та Центральній Азії

-    Ольга Грабовська, GLOBALG.A.P. Підтримка клієнтів в Україні

11.30 – 12.00

Кава пауза

12.00 – 13.00

Пленарна сесія 2

Вимоги, програми та співробітництво роздрібних мереж з постачальниками фруктів і овочів

-    Юлія Домбровська, начальник відділу якості AUCHAN Україна

-    Ольга Матова, начальник відділу закупівель свіжих продуктів, AUCHAN Україна

-    Представник METRO CASH & CARRY Україна

13.00 – 15.00

Обід і спілкування

Ділові переговори та консультації постачальників послуг, пов'язаних з GLOBALG.A.P.

15.00 – 15.45

Пленарна сесія 3

GLOBALG.A.P. в Україні: історії успіху та виклики

-    Юлія Слива, спеціаліст зі стандартів GLOBALG.A.P. Проекту USAID "Агросільрозвиток"

-    Богдан Шпак, керівник відділу реєстрації ТОВ Syngenta

15.45 – 16.00

Кава пауза

16.00 – 17.00

Панельна дискусія

Застосування GLOBALG.A.P.: Практики і інсайти

-    Представники агровиробників

-    Володимир Борисенко, технічний експерт ТОВ Syngenta

-    Анна Кусик, Генеральний директор та аудитор AQS-Polska

-    КрістіанМюллер, GLOBALG.A.P. Генеральний директор і президент

17.00-17.15

Закриття сесії

-    Крістіан Мюллер, GLOBALG.A.P. Генеральнийдиректор і президент

-    Юлія Слива, Спеціаліст зі стандартів GLOBALG.A.P. Проекту USAID "Агросільрозвиток"

-    Ольга Вербицька, менеджер з маркетингу, ТОВ Syngenta

02 липня: 2-день конференції, відвідування агровиробників

9.00 – 14.00

-    10.00 – Відвідування логістичного центру AUCHAN Україна

-    11.30 – Візит до кооперативу "Агровесна" - www.agrovesna.com.ua

13.30

Заключна зустріч та обговорення результатів заходу

14.00

Повернення до Києва

 

 

***

GLOBALG.A.P. — одна з найвідоміших у світі систем управління якістю і безпечністю харчових продуктів у сільському господарстві і найбільш розповсюджена схема сертифікації належних сільськогосподарських практик на рівні первинного виробництва. GLOBALG.A.P. 15 років тому започаткували європейські мережі роздрібної торгівлі. На той час вміст пестицидів у продукції, яку реалізовували в супермаркетах, ніхто не контролював. Це негативно впливало на здоров’я покупців і впливало на репутацію торговельних закладів. Тому для виробників були запроваджені єдині стандарти й однакові правила виробництва та постачання продуктів у супермаркети Європи.

Перші сертифіковані на відповідність вимогам GLOBALG.A.P. господарства з’явилися 2003 року. Із 2004-го це явище стало масовим, а з 2006-го набуло міжнародного характеру. Нині на відповідність вимогам GLOBALG.A.P. сертифіковано понад 200 тис. виробників, у 135 країнах світу. Лідерами з кількості сертифікованих господарств є Італія, Іспанія та Нідерланди. 

 

***

Syngenta — це провідна компанія, яка прагне підвищити рівень продовольчої безпеки в світі, надаючи можливість  мільйонам сільгоспвиробників раціональніше використовувати наявні ресурси. Завдяки передовим науковим знанням та інноваційним рішенням 28 000 фахівців у понад 90 країнах світу працюють з метою удосконалення сучасних підходів до вирощування рослин. Діяльність компанії зосереджена на збереженні родючості грунтів, захист від деградації, сприянні підвищенню біорозмаїття і відродженню сільських громад.  Щоб дізнатися більше, будь ласка, зайдіть на:www.syngenta.com та www.goodgrowthplan.com. Приєднуйтесь до нас у Twitter® www.twitter.com/Syngenta

 

***

Проект «Підтримка аграрного і сільського розвитку» – це проект USAID, що реалізується компанією Кімонікс і ставить за мету сприяння всеохоплюючому і стійкому економічному зростанню шляхом розвитку аграрного сектора і створення більш привабливих умов проживання в сільській місцевості України. Проект триватиме до липня 2020 року. Докладніша інформація про проект: https://www.facebook.com/usaid.ards.

 

***

Американський народ, через Агентство США з міжнародного розвитку (USAID), надає економічну та гуманітарну допомогу по всьому світу понад 50 років. В Україні допомога USAID надається у таких сферах як: економічний розвиток, демократія та управління, охорона здоров’я і соціальний сектор. В Україні Агентство США з міжнародного розвитку надає технічну та гуманітарну допомогу починаючи з 1992 року. За додатковою інформацією про програми USAID в Україні звертайтеся до Відділу USAID із зв’язків із громадськістю за телефоном +38 (044) 521-57-41або на сторінку у соціальній мережі Фейсбук: www.facebook.com/USAIDUkraine.

Обсудить в форуме
Материалы по теме