Наши новости RSS

17 августа 2022, 17:24 АПК-Информ: овощи & фрукты

Гала на старті нового яблучного сезону. Ранній початок, низькі ціни та мінливі перспективи

В Україні ще з початку поточного тижня стартували продажі перших партій яблук сорту «Гала» зібраних місцевими виробниками, й саме з них фактично і розпочинається основний яблучний сезон в країні, повідомляє проект «АПК-Інформ: овочі та фрукти».

Із самого початку новий яблучний сезон лише підтвердив свою неоднозначність та важкість для прогнозування сценаріїв та аналізу перспектив.

З одного боку, ціни на перші гуртові партії яблук «Гала» наразі вище за стартові ціни минулого сезону (13 грн/кг проти 11 грн/кг), але й сам сезон в Україні цього року розпочався раніше на два тижні. На внутрішньому ринку в яблук фактично не залишилося конкурентів через падіння споживання бананів та іншого імпорту.

З іншого боку, девальвація української гривні насправді знизила реальні ціни на яблука (поточні $0,35/кг проти $0,41/кг на початку минулого сезону), експортні перспективи України фактично є дуже примарними, а внутрішній ринок яблук не тільки скоротиться кількісно, але й якісно.

Відповідаючи на виклики найнеоднозначнішого сезону яблук та на прохання безпосередньо виробників яблук, проект «АПК-Інформ: овочі та фрукти» завершує підготовку аналітичного дослідження «Ринок яблук в Україні-2022. Прогнози та експортні перспективи».

У складі дослідження – прогноз виробництва яблук в Україні в 2022 р., перспективи українського ринку свіжих яблук та фруктів для переробки, експортні можливості для України в поточному сезоні. Для власного аналізу в додатках дослідження знаходиться максимум вихідних даних, а його родзинкою буде одразу чотири детальні експортні ланцюжки поставок українських яблук на ключові експортні ринки збуту (ЄС, Близький Схід, Субсахарна Африка та Південно-Східна Азія).

Ознайомитися із деталями змісту та умовами придбання дослідження можна на офіційному сайті проекту.

Обсудить в форуме
Материалы по теме