Наши новости RSS

24 февраля 2023, 12:53 АПК-Информ: овощи & фрукты

Дорожчали цибуля, морква та тепличні овочі

Огляд поточної ситуації на плодоовочевому ринку України

На плодоовочевому ринку України протягом усього звітного періоду домінували позитивні цінові тенденції, повідомляють аналітики проекту «АПК-Інформ: овочі та фрукти». Продавці, після короткотривалої перерви, знову почали поступово підвищувати відпускні ціни на наявні партії ріпчастої цибулі та моркви. За останні 7 днів цінники на вище згадані позиції борщового набору підвищились несуттєво, але передумови до цього були. Ще з самого початку другої половини поточного маркетингового сезону експерти плодоовочевого ринку наголошували, що саме цибуля та морква можуть стати самими дефіцитними культурами в Україні навесні 2023 року.

Укріпилися позитивні цінові тенденції й на ринку тепличних овочів, які продовжували поступово дорожчати протягом усього звітного періоду. Головною причиною подальшого зростання цін на томати й огірки в Україні, як й у попередні тижні, були перепони з постачаннями цієї продукції з Туреччини.

Короткострокові прогнози та очікування

Аналітики проекту «АПК-Інформ: овочі та фрукти» не виключають, що позитивні цінові тенденції у сегменті тепличних овочів в Україні матимуть місце й наступного тижня. Такий самий прогноз був зроблений й тижнем раніше, але у черговий раз експерти не очікують дуже стрімкої зміни цінників на томати й огірки.

Залишається актуальним й попереднє прогнозування щодо подальшого здорожчання цибулі та моркви на внутрішньому ринку України. На думку експертів, очікувати реального зниження напруги на ринку цибулі в нашій країні можна не раніше квітня поточного року, коли у країнах Центральної Азії буде проводитись активна збиральна кампанія нового врожаю.

 

Обсудить в форуме
Материалы по теме